Dinamització sectorial 2022
2022: Reforcem el valor de l'aliança
Repte 3. Nous aliments mitjançant tecnologies disruptives
Objectiu del repte
Augmentar l’eficiència i taxa d’èxit en la creació de nous aliments mitjançant tecnologies disruptives.
Descripció del repte
Situació actual
L’empresa compta amb una gran experiència en projectes d’R+D+I en el desenvolupament de noves formulacions per aconseguir productes alimentaris més eficients, saludables i sostenibles a l’hora que millorar les propietats organolèptiques, amb l’ús de tècniques neurocientífiques com l’EEG i el GSR, que permeten avaluar la resposta del consumidor.
L’aplicació d’aquestes tècniques, conjuntament amb les tradicionals, permet obtenir una mesura de la resposta emocional que els productes causen en el consumidor d’una manera quantificable i lliure de biaix i fabulacions. Això permet anticipar millor l’acceptació que tindrà un producte quan surt al mercat.
Situació desitjada
L’empresa busca constantment ampliar i millorar noves tècniques per avaluar l’impacte emocional que els productes generen en el consumidor mitjançant noves tècniques neurocientífiques com l’EEG, l’ECG, el GSR, el facial coding, l’eye tracking, etc.
En concret, l’empresa busca l’aplicació de tècniques d’avaluació en tasts de productes alimentaris que millorin l’experiència del panelista, a la vegada que permetin maximitzar la presa de dades més enllà de la clàssica avaluació declarativa.
La resposta emocional mesurada mitjançant les noves tècniques neurocientífiques permet extreure conclusions d’una forma més ferma i veraç, independentment de la resposta donada pel panelista.
L’aplicació d’aquestes tècniques requereix llargues i complexes sessions durant les quals es generen una gran quantitat de dades sobre la resposta emocional de l’individu, que han de ser tractades i interpretades mitjançant eines informàtiques.
A causa d’això, l’empresa cerca nous mètodes per facilitar els registres i millorar el tractament i anàlisi de les dades amb un doble objectiu: millorar l’experiència de l’usuari i augmentar la qualitat de les dades (filtrar, netejar, augment del senyal, correlacions, etc.) i poder extraure conclusions objectives sobre les diferents respostes fisiològiques registrades.
Requeriments específics / tècnics el repte a destacar
Millorar i augmentar les tècniques aplicades per a registrar respostes fisiològiques.
Desenvolupament d’eines informàtiques com el machine learning i deep learning, que permetin millorar l’anàlisi de les dades i extreure’n conclusions amb més precisió i eficàcia.
Compartir: