Vés al contingut principal
Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web

Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.

Repte 6. Selecció fruita per grau de maduració

Objectiu del repte

Avui dia existeixen sistemes, com el NIR, però és un sistema lent i, per aquest motiu, cal millorar les tecnologies o buscar-ne d’altres per fer l’escaneig dels fruits.

Descripció del repte

Situació actual

L’empresa necessita cada cop més assolir la uniformitat en les característiques del fruit per poder complir amb les exigències del mercat i també perquè els processos de post collita relacionats amb el punt de maduració siguin més eficients (condicions de conservació, mercats de destí) i generin menys fruita malbaratada (magolaments en confecció, fruita verosa o excessivament madura, vida útil, etc.). 

Situació desitada

Desitgen disposar de màquines capaces de classificar els productes amb aquesta capacitat de tria.

Per exemple, una tècnica portàtil senzilla (espectròmetres tipus SCIO: https://www.consumerphysics.com/ (Enllaç extern)(Obrir en una pestanya nova) ja es podria fer aquesta selecció al camp, millorant així l’eficiència.

Requeriments específics / tècnics el repte a destacar 

Existeixen empreses que estan desenvolupant sensors ultraràpids de gasos volàtils i orgànics per determinar malalties en medicina, ramaderia i agricultura. L’empresa es pregunta si aquestes tecnologies es podrien adaptar per mesurar algun volàtil intern en fruit ben correlacionat amb fermesa i grau de maduració de fruits.