Repte 7. Subproductes de la fruita
Objetivo del reto
Trobar nous subproductes derivats de la fruita
Existeix una important quantitat de fruita que no es pot distribuir als mercats a causa de defectes en la pell, punt de maduració, etc. El compromís de l’empresa és reduir el malbaratament alimentari, incrementant el valor del producte (per tant, també dels subproductes) i reduint la petjada de CO2, especialment el consum energètic.
Descripción del reto
Situació actual
Els subproductes de la fruita no comercialitzables en fresc avui dia són: fruita a daus (per macedònies), cremogenats, sucs i compostatge segons el defecte.
Situació desitjada
Estudiar les qualitats nutritives del producte perquè, com a aliment com a matèria primera, es pugui obtenir un producte rendible a partir d’un cost energètic baix.
És molt important que les propostes de subproductes contribueixin a la seguretat alimentaria (especialment pel que fa a l’accés als aliments per a tothom), siguin favorables a la reducció de la petjada de CO2 i hídrica i, en general, que estiguin alineats amb els principis de responsabilitat social corporativa de l’empresa.
Requeriments específics / tècnics el repte a destacar
Si la segregació de la fruita es pot plantejar al camp o en les fases inicials de post collita, es podrien reduir costos i impacte mediambiental, ja que s’estan aplicant a la fruita per consum en fresc, però que no serien potser necessaris per a aquests productes.
Compartir