Universitat Pompeu Fabra (UPF)
#FEMIoT 2021: Reforcem el valor de l'aliança
Infraestructures de carrer connectat
Objectiu del repte
L'objectiu del TechMatch és:
- Donar suport als centres de recerca i a les universitats per a conèixer les empreses catalanes que poden explotar les solucions que s'han desenvolupat, rebre feedback sobre la seva viabilitat de mercat.
- Que les empreses catalanes puguin conèixer les tecnologies punteres que estan desenvolupant els centres de recerca, adquirir noves solucions sense haver d'assumir el cost total de desenvolupament, explorar nous productes i serveis.
El reptes doncs és aconseguir que ambues parts es posin d'acord en col·laborar per a validar desenvolupaments en entorns reals i /o fer efectiva la transferència tecnològica.
Des de la Universitat Pompeu Fabra cerquem empreses i/o administracions que vulguin validar aquesta tecnologia i tinguin interès en els resultats.
Descripció del repte
Els centres de recerca i les universitats comercialitzen els desenvolupaments que han dut a terme a través d'empreses que generen o milloren els seus productes en base a la tecnologia, ja siguin existents o de nova creació, generalment mitjançant acords de transferència de tecnologia.
El repte que afronten és aconseguir arribar a aquestes empreses, tant per validar el valor dels desenvolupaments, com per a transferir-los. Des de la perspectiva de les empreses, aquestes tecnologies han de poder integrar-se dins el seu portafoli de productes i serveis, alhora que ajudar-les a ser competitives en el sector.
En el marc del projecte FEMIoT, des de la Universitat Pompeu Fabra hem desenvolupat una solució nfraestructures de carrer connectat de monitoratge ambiental a la Superilla del Poblenou (Barcelona) que recull dades ambientals. Les mostra a Sentilo i les analitza amb ThingSpeak per obtenir l'avaluació de l'impacte de polítiques ambientals. El repte és el desplegament de sensors al Poblenou o una zona similar de la ciutat de Barcelona.
Mitjançant el desplegament d'una xarxa de sensors sense fils, que se centralitzarà en un Gateway que recollirà les dades, es vol aconseguir:
- Monitorar la qualitat ambiental (nivells de pol·lució i soroll) en l'entorn urbà
- Avaluar l'impacte de les polítiques de mobilitat urbana mitjançant tècniques de Machine Learning.
- Amb les dades recollides es vol:
- Mostrar-les de forma oberta en una plataforma de dades basada en Sentilo.
- Avaluar-les i analitzar-les en una plataforma de dades basada en ThingSpeak, on es podrà aplicar algoritmes de Machine Learning
Compartir: