Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Infraestructures de carrer connectat

Objectiu del repte

L'objectiu del TechMatch és:

  • Donar suport als centres de recerca i a les universitats per a conèixer les empreses catalanes que poden explotar les solucions que s'han desenvolupat, rebre feedback sobre la seva viabilitat de mercat.
  • Que les empreses catalanes puguin conèixer les tecnologies punteres que estan desenvolupant els centres de recerca, adquirir noves solucions sense haver d'assumir el cost total de desenvolupament, explorar nous productes i serveis.

El reptes doncs és aconseguir que ambues parts es posin d'acord en col·laborar per a validar desenvolupaments en entorns reals i /o fer efectiva la transferència tecnològica.

Des de la Universitat Pompeu Fabra cerquem empreses i/o administracions que vulguin validar aquesta tecnologia i tinguin interès en els resultats. 

Descripció del repte

Els centres de recerca i les universitats comercialitzen els desenvolupaments que han dut a terme a través d'empreses que generen o milloren els seus productes en base a la tecnologia, ja siguin existents o de nova creació, generalment mitjançant acords de transferència de tecnologia.

El repte que afronten és aconseguir arribar a aquestes empreses, tant per validar el valor dels desenvolupaments, com per a transferir-los. Des de la perspectiva de les empreses, aquestes tecnologies han de poder integrar-se dins el seu portafoli de productes i serveis, alhora que ajudar-les a ser competitives en el sector.

En el marc del projecte FEMIoT, des de la Universitat Pompeu Fabra hem desenvolupat una solució nfraestructures de carrer connectat de monitoratge ambiental a la Superilla del Poblenou (Barcelona) que recull dades ambientals. Les mostra a Sentilo i les analitza amb ThingSpeak per obtenir l'avaluació de l'impacte de polítiques ambientals. El repte és el desplegament de sensors al Poblenou o una zona similar de la ciutat de Barcelona.

Mitjançant el desplegament d'una xarxa de sensors sense fils, que se centralitzarà en un Gateway que recollirà les dades, es vol aconseguir:

  • Monitorar la qualitat ambiental (nivells de pol·lució i soroll) en l'entorn urbà
  • Avaluar l'impacte de les polítiques de mobilitat urbana mitjançant tècniques de Machine Learning.
  • Amb les dades recollides es vol:
  • Mostrar-les de forma oberta en una plataforma de dades basada en Sentilo.
  • Avaluar-les i analitzar-les en una plataforma de dades basada en ThingSpeak, on es podrà aplicar algoritmes de Machine Learning

Paraules clau

IoT, UPF

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir