Challenge amb Museus de Catalunya
|
Repte 1. Aplicació de la intel·ligència artificial a la gestió de cabals en sectors hidràulics
Objetivo del reto
Obtenir una eina de suport en la presa de decisions, supervisió i anàlisi de dades de consum dels sectors hidràulics de la xarxa d’abastament.
L’eina ha de ser compatible amb la tecnologia existent actualment al telecomandament i amb els desenvolupaments que s’han dut a terme a la companyia.
Descripción del reto
Actualment l'empresa realitza una anàlisi qualitativa i manual de les dades en base als registres diaris i/o setmanals. Les dades s'analitzen de forma agrupada utilitzant tècniques estadístiques bàsiques.
L'empresa disposa de dades de telecomandament que rep en temps real. Aquestes dades s’emmagatzemen en un registre històric en el qual caldria efectuar una tasca de depuració. A causa de problemes de comunicació, a vegades les dades del sistema de telecomandament no arriben a la base de dades.
L'empresa que ha proposat aquest repte està interessada a disposar d’un sistema d'anàlisi de dades capaç de tractar-les de forma contínua per detectar consums anòmals i patrons i estacionalitats del consum amb l’objectiu de facilitar l’operativa i la gestió de la xarxa.
Mitjançant aquest sistema es vol extreure el màxim profit de les dades existents i futures, obtenint les corbes diàries de consum de cada sector hidràulic i, mitjançant la comparativa amb els models generats, poder detectar consums anòmals, com ara els causats per fuites de la xarxa.
També es vol analitzar el comportament dels patrons de consum d’acord amb factors de calendari (dies festius o caps de setmana), estacionalitat (variació de l’ús de l’aigua en funció de l’estació de l'any o bé dels moviments de la població) i monitorar l'efecte de l’oscil·lació meteorològica (precipitació i temperatura) per tal de ser capaços de predir els consums futurs.
Compartir: