Repte 1. Estimació de producció i estat de maduració
#IoTCAT2021 2021: Reforcem el valor de l'aliança
Quant a aquesta assemblea
Estimació de producció per hectàrea i de l’estat de maduració en cultius de fruita de pinyol
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
#IoTCAT2021 2021: Reforcem el valor de l'aliança
Estimació de producció per hectàrea i de l’estat de maduració en cultius de fruita de pinyol
El Grup Ametller Origen disposa de finques pròpies de diferents varietats de fruita de pinyol: préssec, nectarina, paraguayos, cireres, etc. Aquestes finques es distribueixen al llarg de la península de la següent manera: 76,5 Ha a Catalunya (Penedès). 7,5 Ha a Delta de l’Ebre, 680,5 Ha a Múrcia i 14,7 Ha a Sòria.
Els seus tècnics de camp gestionen i exploten directament aquestes finques, que estan ubicades a diferents zones geogràfiques, dins i fora de Catalunya. La fruita produïda per Ametller Origen, a diferència d’altres productors, està destinada al consumidor local i és un producte de proximitat. La fruita de les finques d'Ametller Origen, un cop collida, es classifica i es distribueix a les botigues que la companyia té distribuïes per Catalunya a les poques hores de ser collida (en menys de 24h).
Quan arriba la campanya de recollida de la fruita, els tècnics de camp en base al calendari de varietats i a l’examen visual de les finques, determinen de manera l’estat de maduració de la fruita i la producció. De manera addicional, els tècnics de camp prenen mostres puntuals de les fruites, a les que els fan controls de penetromia (per comprovar la duresa del fruit) i en mesuren el brix (nivell de dolçor de la fruita).
El Grup Ametller Origen busca una solució tecnològica que els permeti estimar mitjançant sensors i/o teledetecció l’estat de maduració de la fruita i producció estimada de les finques gestionades directament per l’empresa.
La solució desitjada ha de permetre als tècnics de camp d’Ametller conèixer la producció per hectàrea per cadascuna de les seves parcel·les en funció de la varietat cultivada. A la vegada, es busca una solució que permeti conèixer l’estat de maduresa de la fruita de pinyol per poder estimar el moment òptim de collita, per tal d’anticipar i planificar de manera més eficient les tasques de recollida i distribució. Amb aquesta solució es vol oferir als clients d’ Ametller Origen productes de proximitat en les condicions òptimes de maduració, plens de sabor i recent collits. A més, es voldria poder anar més enllà del repte i poder arribar a establir una correlació entre el maneig del conreu, el moment de collita i el contingut de nutricionals i compostos bioactius de la fruita de pinyol.
Actualment la divisió de producció agrària d’Ametller té la informació de les seves finques a SIGPAC (Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles) i que permet identificar geogràficament les parcel·les declarades pels agricultors. Amb el programa de gestió agrícola es registren els maneig que es fa dels cultius, els tractaments que s’apliquen, la producció, etc.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetes
Compartir